Usein kysyttyä


Tarvitseeko minun palvelua käyttääkseni muistaa käyttäjätunnuksia ja salasanoja?

Ei tarvitse. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä.

Mitä eroa on ”Avoimella" ja ”Kohdistetulla" lahjakortilla?
Avoin lahjakortti käy arvonsa edestä maksuvälineenä vapaavalintaisesti kaikilla palvelussa mukana olevilla palveluntarjoajilla. Kohdistettu lahjakortti käy maksuvälineenä tietyllä ennalta valitulla palveluntarjoajalla. 

Kuinka kauan lahjakortin toimittaminen kestää?
Postin lupaama toimitusaika on kirjelähetyksenä pääsääntöisesti 4 arkipäivää. Nopein vaihtoehto on valita toimitusmuodoksi sähköposti, jolloin lahjakortin saa heti käyttöön.

Voiko lahjakortin oheen liittää saatetervehdyksen?
Kyllä. Lahjakortin oheen on mahdollista liittää henkilökohtainen saatetervehdys, joko valmiilla teema-aiheisella kuvalla tai omalta koneeltasi ladatulla kuvalla ja sen yhteyteen liitetyllä tekstillä varustettuna. Huomioithan että sähköpostilla lähetettävässä lahjakortissa saatetervehdys on vain katsottavassa muodossa, ei tulostettavissa. Saatetervehdys toimii siis lähetettäessä lahjakortti suoraan lahjan saajalle joko sähköpostilla tai kirjeitse.

Näkyykö lahjakortissa tilaajan tai saajan nimeä?
Lahjakortissa ei näy tilaajan tai saajan nimeä.

Kuinka kauan lahjakortti on voimassa?
KlikCard –lahjakortti on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä lukien.

Miten lahjakortti toimitetaan perille?
Voit valita toimitustavaksi joko kirjelähetyksen postin kautta tai toimituksen sähköpostilla PDF-muodossa.

Voinko tilata lahjakortin suoraan lahjan saajalle?
Kyllä voit. Lahjakortti toimitetaan halutessasi suoraan antamaasi osoitteeseen. Toimitustavaksi voit valita joko kirjelähetyksen postin kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostin.

Mitä jos haluaisin yritykseni nimissä lähettää sähköpostilla kerralla isomman määrän lahjakortteja suoraan lahjan saajille?
Ota meihin yhteyttä niin voimme tehdä sen puolestasi.

Mitä eri maksutapoja teillä on käytössä?
Eri verkkopankit, luottokortti sekä lasku.

Lisätäänkö hintaan muita kuluja?
Hintoihin lisätään voimassa oleva käsittely- ja toimitusmaksu: kirjelähetys 6,50€/tilaus sekä sähköpostitoimitus 3€/tilaus.

Kenelle voi reklamoida mikäli ei ole tyytyväinen lahjakorttia vastaan saamaansa palveluun?
Saadusta palvelusta tai tuotteesta vastaa kuluttajasuojalain puitteissa aina palveluntuottaja. KlikCard –lahjakortti on maksuväline, jonka tehtävä on saattaa lahjan saaja palveluntuottaja yhteen. KlikCard ei vastaa palveluntuottajan antaman palvelun laadusta tai tehdyistä virheistä. Antamalla palautetta sivustomme kautta, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen keitä palveluntarjoajia palvelussa on mukana.

Palautetaanko lahjakorttia vastaan rahaa?
Ei, lahjakorttia vastaan ei palauteta rahaa.

Voiko lahjakortin vaihtaa mikäli esim. palveluntarjoajan toiminta on loppunut lahjakortin voimassaoloaikana?
Kyllä, KlikCard on tässäkin mielessä turvallinen valinta. Mikäli palveluntarjoaja on syystä tai toisesta estynyt tuottamaan palvelua lahjakorttia vastaan, voi lahjakortin vaihtaa mihin tahansa saman arvoiseen lahjakorttiin palvelussamme.

Onko lahjakortin käyttö osissa mahdollista?
Lahjakortin käytöstä osissa tulee sopia suoraan palveluntarjoajan kanssa. 

Voiko Avoimen Hemmottelulahjakortin käyttää useammalla eri palveluntarjoajalla?
Avoin Hemmottelulahjakortti tulee käyttää kokonaisuudessaan samalla palveluntarjoajalla. Arvoltaan suurempien lahjakorttien kohdalla suosittelemme arvon jakamista useammalla eri lahjakortille, jolloin lahjakortteja voi käyttää useammassa erässä ja halutessaaan myös useammalla eri palveluntarjoajalla.