Lahjakortti osteopatiaan


Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jonka tarkoituksena on kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkiminen, hoito ja ennaltaehkäisy. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään mm. nivelten artikulaatio- ja manipulaatiotekniikoita sekä pehmytkudostekniikoita. Osteopaatti on Suomessa Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö.

Tyypillisimpiä osteopaatin hoitamia vaivoja ovat erilaiset nivelkivut, iskiasvaivat, päänsäryt ja huimaus.

Osteopatian on kehittänyt yhdysvaltalainen lääkäri Andrew Taylor Still (1828–1917).


Suomeen osteopatiakoulutuksen toi Christer Pellas (1945-2017), joka opiskeli Lontoossa Andrew Still Collegessa diplomiosteopaatiksi ja myöhemmin täydensi opintojaan Ruotsissa. Suomessa Pellas aloitti v.1988 osteopatia- koulutuksen, joka jatkuu edelleen Luontaislääketieteen Instituutti Kaironissa Helsingissä.


Osteopatia kuuluu lääketieteellisten manipulaatiohoitojen piiriin. Osteopatiaa opetetaan Suomessa kolmessa koulussa: ammattikorkeakoulu Metropoliassa ja Osteopatiakoulu Atlaksessa sekä Ortopedisen osteopatian koulutuskeskuksessa. Metropolia ja Ortopedisen osteopatian koulutuskeskus sijaitsevat Helsingissä ja Osteopatiakoulu Atlas Espoossa.


Osteopatia on vanhin manipulaatiohoitokoulutuksen systemaattisesti aloittanut ammattikunta. Koulutus alkoi 1800-luvulla Yhdysvalloissa, josta se siirtyi Eurooppaan. Alkuperämaassaan Yhdysvalloissa osteopaatit ovat myös lääkäreitä. Euroopassa osteopaatit ovat pitäytyneet erikoisalallaan eli tuki- ja liikuntaelinsairauksien manuaalisessa hoidossa.


Lähde: Wikipedia

 

 

 


Lahjakortteja osteopatiaan löydät täältä:

Lahjakortti helposti netistä! Liitä lahjakortin oheen henkilökohtainen tervehdyksesi ja lahja on tarvittaessa perillä lahjan saajalla muutamassa minuutissa. Voit myös ajastaa lahjakortin lähtemään automaattisesti myöhempänä ajankohtana.